Sa ne montam bujii de GPL? Este intrebarea care vine in mintea multor persoane care au apelat la serviciile de montare kituri GPL. O masina care beneficiaza de un sistem GBujii gplPL + benzina va avea o temperatura mult mai ridcata in camera de combustie a motorului

Pentru ca puterea calorica a gazului este mai mica decat cea a benzinei, consumul masinii va creste cu 10-15% fiind nevoie de o cantitate mai mare de gaz pentru a atinge o ardere completa. In acelasi timp, din cauza puterii calorice mai reduse, calitatea scanteii date de bujie trebuie sa fie foarte buna.

Asa cum se cunoaște, bujiile sunt o componenta esențială pentru buna funcționare a motorului. Atribute precum fiabilitatea, performanța chiar și durata motoarelor montate cu instalatii GPL sunt in stransa legatura cu bujiile.

Prin urmare, putem spune ca voltajul necesar pentru aprindere precum si temperatura mare din camera de combustie cauzeaza o uzura mai rapida a învelișului electrozilor. De aceea, trebuie sa acordam importanta deosebita la alegerea bujiilor.