Sistemele GPL pe autovehicule au devenit din ce in ce mai populare la nivel global, dar multi soferi, din pacate, nu cunosc toate detaliile despre ele si tind sa creada ca nu sunt indeajuns de sigure.

Siguranta oferita de sistemul GPL

Autogazul este cel mai folosit combustibil alternativ pentru transportul rutier si alimenteaza peste noua milioane de autovehicule din toata lumea. Lasand la o parte avantajele economice si cele de mediu ale autogazului, este foarte important de stiut faptul ca gazul este un combustibil extrem de sigur pentru masini. Cu un numar foarte mare de masini la nivel mondial care ruleaza pe gaz, s-a demonstrat un record de siguranta, mult mai bun decat in cazul altor vehicule care ruleaza pe combustibili traditionali, ca benzina. Aceasta siguranta se bazeaza pe doua motive principale: integritatea structurala a sistemului de alimentare cu GPL si siguranta autogazului atunci cand este folosit in calitate de combustibil.

Sistemul de alimentare cu gazInstalatii GPL Bucuresti

Pentru prevenirea si reducerea riscurilor, industria GPL a dezvoltat standarde si reglementari foarte stricte atunci cand vine vorba de proiectarea, fabricarea si instalarea pieselor si echipamentelor. Acestea sunt actualizate in mod constant pentru a se adapta si pentru a tine pasul cu evolutia tehnologiilor.

GPL pentru autovehicule sunt fabricate pentru a respecta si chiar depasi cele mai stricte standarde, iar testele de impact foarte riguroase nu fac decat sa demonstreze faptul ca rezervoarele GPL sunt mai puternice decat cele traditionale. Datorita materialului din care sunt facute (otel carbon si compozit), aceste rezervoare sunt de pana la 20 de ori mai rezistente la impact. In cazul unui accident mai grav, rezervorul si conductele GPL asociate sunt protejate cu multe dispozitive de siguranta, atat electronice cat si mecanice. Aceste dispozitive au rolul de a preveni si controla evacuarea combustibilului in cazul in care o teava este distrusa.

Sigur si curat

Autogazul nu este toxic, nu contamineaza solul si are cel mai scazut nivel de inflamabilitate in comparatie cu alte combustibile alternative.

De ce exista ingrijorari cu privire la siguranta sistemelor GPL?

Ca foarte multi combustibili, autogazul este inflamabil si de aceea trebuie manevrat cu grija. In ciuda multor articole alarmante despre incidente izolate la sistemele GPL aparute de-a lungul timpului, au aparut foarte multe dovezi substantiale cu privire la nivelul ridicat de siguranta. Studii de evaluare a riscurilor au concluzionat ca siguranta masinilor pe gaz este mai ridicata decat in cazul celor pe benzina. In realitate nu exista niciun motiv intemeiat pentru care nu ar trebui inclus sistemul GPL in categoria combustibililor siguri.

La cine apelam pentru instalatii GPL?

Bizigaz este mereu alaturi de clientii sai cu oferte personalizate si atractive in fiecare luna, dar si cu posibilitatea platii in rate (mai multe detalii gasiti pe site).