Costul unei instalatii GPL poate fi influentat de mai multi factori.

Costul unei instalatii GPL poate varia in functie de mai multi factori: vechimea si modelul masinii, motorul masinii sau chiar tipul de instalatie GPL ales. In ziua de azi, o conversie la GPL este cea mai potrivita varianta pentru economisirea cheltuielilor pe carburant. Motivul principal pentru care soferii apeleaza la astfel de servicii este costul foarte scazut al gazului in comparative cu diesel sau benzina.

Ce presupune o instalatie gpl?

Inainte de a afla ce influenetaza costul unei instalatii gpl, ar trebui sa stim ce contine. Este foarte important sa alegem componentele potrivite pentru a ne asigura ca intregul sistem GPL va functiona fara probleme. In general, o instalatie gpl include: controler adecvat (depinde de cilindri si de tipul de injectie in motor), injectori de gaz, reductor de gaz, filtrul de gaz, rezervor, multivalve, punct de umplere si accesoriile.

Ce influenteaza pretul unei instalatii GPL?

Pretul fix al unei instalatii GPL nu poate fi stabilit inainte, iar pentru fiecare masina, este calculat de la caz la caz. Pretul instalarii unui sistem gpl depinde foarte mult de modelul masinii, costul asamblarii, componentele utilizate si transportul acestora si nu in ultimul rand, instalatia gpl aleasa. Pentru motive de siguranta, soferii care isi doresc conversia masinii la gpl nu ar trebui sa incerce sa asambleze pe cont propriu sistemul gpl. Apeland la profesionisti, atat soferul cat si costul instalatiei gplpasagerii vor fi in siguranta, in ciuda costurilor suplimentare.

Sunt rentabile instalatiile GPL?

Este foarte usor de gasit pe internet un calculator care poate determina rentabilitatea unei instalatii gpl. Cu ajutorul unei simple aplicatii ne vom da seama de cat vom economisi cu adevarat daca apelam la acest serviciu. Este totusi indicat sa gasim un echilibru intre investitia initiala si rentabilitatea acesteia pe termen lung.

Care sunt cele mai potrivite tipuri de masini pentru instalarea unui sistem GPL?

In ziua de azi, orice tip de masina care ruleaza pe benzina sau diesel poate fi echipata cu un sistem gpl. Insa, in cazul motoarelor noi, cea mai mare piedica este injectia directa, care necesita componente mai scumpe. Achizitia unei masini vechi de 4-5 ani care sa aiba un motor pe benzina cu o constructie simpla, este alegerea ideala.

Este foarte important de tinut minte faptul ca un sistem gpl instalat de un service profesional va duce intotdeauna la buna functionare a masinii!