Cand vorbim de un sistem GPL realizam ca din ce in ce mai multi proprietari apeleaza la instalarea acestuia pe masinile lor.

Alegerea unui sistem GPL este datorata, in primul rand, de motive financiare. Desi costurile conversiei la GPL sunt piperate, acestea se recupereaza in cel mai scurt timp. Masina care dispune de un sistem GPL foloseste un mix de gaze in timpul rularii si este in mod evident mai economica, iar in acelasi timp motorul este mai silentios si emisiile gazelor toxice de esapament sunt limitate.

Alegerea sistemului GPL potrivit pentru masina ta

Pentru o functionare corecta a unei instalatii GPL, este extrem de importanta alegerea componentelor individuale ale unui sistem GPL. Alegerea unei instalatii potrivite pentru un autoturism depinde de modelul acestuia, tipul de motor si parametrii tehnici. In ultimul timp, instalatiile GPL sunt alese deseori in functie de sistemul electronic de control al benzinei. care este utilizat pentru motorul selectat. Cu toate astea, cea mai potrivita metoda este folosirea unui configurator de sistem GPL, care in final, bazandu-se pe datele autovehiculului, va prezenta cea mai buna solutie

Alegerea celei mai bune variante pentru masinile de generatia a IV – a

Cele mai folosite sisteme GPL in ziua de azi sunt cele realizate pentru masini din generatia a patra. Cele mai importante componente ale acestui sistem sunt: unitatea electronica de control, injectorul, reductorul, filtrul de faza volatila, rezervorul siComponentele unui sistem gpl intrarea de gaz. Unitatea electronica de control este cea mai importanta component atunci cand ne referim la sistemul GPL. Cele mai multe sunt echipate cu OBD, iar acest lucru permite o diagnosticare rapida. Atunci cand selectam un sistem de gaz, trebuie sa luam in considerare faptul ca reductorul de gaz nu se ocupa doar de puterea masinii. De exemplu, pentru masinile care au 100 CP se va alege un reductor care este realizat sa manevreze un motor putin mai puternic decat cel de 100 CP. Acelasi lucru este valabil si atunci cand vorbim despre alegerea injectorului.

Cum ramane cu rezervorul si dispozitivul de alimentare?

Rezervorul GPL trebuie ales in functie de necesitatile soferului, dar si de felul in care masina este construita. Rezervorul poate fi montat in spatial destinat rotii de rezerva, sau in portbagaj, in forma cilindrica. Dispozitivul de alimentare poate fi montat fie in bara de protectie din spatele masinii, fie in clapeta rezervorului.

Ajutor profesional

Soferii care nu sunt siguri ca pot alege sistemul GPL potrivit pentru masina lor, pot apela intotdeauna la ajutorul profesional. Pe piata sistemelor GPL apar mereu noutati tehnologice, iar alegerea unui sistem GPL nu este atat de usoara pe cat pare. Bineinteles, ca acesta este doar primul pas, iar cel care urmeaza este la fel de important: instalarea sistemului GPL. Din acest motiv, echipa de instalatii GPL Bucuresti Bizigaz este pregatita sa ajute atat cu servicii de conversie a masinilor la GPL, dar si cu sfaturi profesionale.