Ce trebuie luat in considerare inainte de a converti masina la GPL, este primul pas spre o colaborare de succes cu instalatorii GPL.

Ce trebuie luat in considerare atunci cand va ganditi la conversia la GPL? In primul rand, sunt anumite informatii de baza pe care orice sofer ar trebui sa le cunoasca. Sistemul GPL este un sistem instalat intr-un vehicul astfel incat acesta sa poata fi alimentat cu gaz. In majoritatea tarilor europene, costul alimentarii cu diesel sau motorina poate fi de doua ori mai mare decat costul alimentarii cu gaz. Prin urmare, o masina cu gaz va fi mai economica decat una care ruleaza pe motorina sau diesel. Daca masina nu este echipata cu sistem GPL din fabrica si doriti sa adaugati un astfel de sistem la masina dumneavoastra, ar trebui sa stiti ca sunt anumite lucruri importante de stiut.

Iata ce trebuie luat in considerare inainte de convertirea la GPL:

Distanta la care se afla service-ul GPL

Pentru ca, in general, masina trebuie lasata la un service GPL intre o zi si 4 zile, ar fi indicat sa nu fiti obligati sa conduceti sute de kilometri prin tara pentru a lasa si lua masina. Exact ca in cazul unui service auto si sistemul gpl are nevoie de service Ce trebuie luat in considerare inainte de conversia la gplla fiecare 20 000 km parcursi sau o data pe an, in functie de sistem.

Masina ta are nevoie de lubrifiere aditionala?

Pe scurt, problema este ca anumite tipuri de motoare au supape de evacuare care necesita o atentie mai mare in cazul in care nu doriti ca gazul fierbinte sa le arda sau sa afecteze negativ motorul. Prin urmare, trebuie sa achizitionati un lubrifiant care sa aiba grija de acele supape.De ce aveti nevoie? Un litru de lubrifiant la fiecare 10 000 km. Orice instalator de GPL are o baza de date cu privire la fiecare tip de motor si brand de masina care are sau nu nevoie de lubrifiere aditionala. Acest tip de date sunt confidentiale, dar puteti intreba instalatorul daca lubrifierea aditionala este necesara in cazul vehiculului pe care il detineti.

Locatia statiilor de alimentare cu GPL

Un alt factor ce trebuie luat in considerare, este localizarea statiilor de alimentare cu GPL din apropierea dumneavoastra sau al traseului pe care il parcurgeti de obicei.

Garantia sistemului GPL

Interesati-va cu privire la garantia sistemului GPL! Daca cei care presteaza serviciile de instalatii GPL nu ofera o astfel de garantie, ar trebui sa va ganditi la seriozitatea si credibilitatea instalatorilor.