Instalatiile gpl auto sunt in prezent cea mai realista alternativa la vehiculele care ruleaza pe benzina sau motorina. Acest lucru se aplica si in urmatoarele decade. Cu toate ca aproximativ 60% din productia globala de gpl este practic un produs de rafinarie, nivelul scazut de carbon face ca gpl sa fie alternativa ideala datorita emisiilor scazute. Foarte important de mentionat este si faptul ca gpl a fost folosit in calitate de combustibil pentru masini de foarte multi ani. In California – SUA, gpl a fost introdus in transportul public inca din 1910 si a fost standardizat din 1963.
Din cauza normelor de emisii care au devenit din ce in ce mai stricte, oamenii au fost incurajati sa apeleze la combustibili regenerabili. O varianta promitatoare a fost folosirea vehiculelor electrice. Cu toate ca acestea sunt valabile, din cauza pretului crescut, in tarile cu un venit scazut pe cap de locuitor, achizitia vehiculelor electrice este practic dificil de realizat. Chiar daca la baza, intentia este una buna cu privire la protejarea mediului, realizarea unei infrastructuri solide in orasele mari pentru vehiculele electrice, este inca greu de realizat.

Datorita preturilor scazute in comparatie cu benzina si motorina, dar si a riscurilor scazute in comparatie cu CNG, instalatiile gpl auto au devenit extrem de populare in multe tari. Promovarea gpl drept combustibil alternativ, dar si incurajarea din punct de vedere economic (prin politici fiscale si non-fiscale) arata un angajament serios din partea guvernelor. Putem adauga si educatia populatiei cu privire la beneficiile folosirii gpl pe post de combustibil alternativ: imbunatatirea nivelului socio-economic si a mediului pe termen mediu.
De ce instalatiile gpl auto?
Conversia vehiculelor la gpl sau achizitia acestora cu sistemul gpl instalat din fabrica a devenit un trend popular in multe tari. Un sondaj realizat de WLPGA arata ca in 2011 existau 17,47 milioane vehicule pe gpl, iar in 2017, numarul acestora a ajuns la 27,14 milioane vehicule pe gpl. In doar 6 ani a existat o crestere de 9,67 milioane.
Iata si zece motive tehice, economice si de mediu mentionate pentru cresterea interesului in conversia vehiculelor la gpl:
- costuri reduse de functionare
- pret competitiv
- costuri reduse de intretinere
- combustibil ecologic
- efect pozitiv asupra sanatatii oamenilor
- flexibilitate datorita sistemului bi-fuel
- fara efecte negative asupra peformantei vehiculelor
- gradul de disponibilitate a combustibilului
- siguranta
- rambursare rapida a investitiei intiale
Lasă un răspuns