GPL si vremea rece nu mai reprezinta de mult un subiect problema datorita tehnologiei avansate.

GPL si vremea rece nu constituie un motiv de ingrijorare multumita dezvoltarii tehnologiei in instalatii GPL si kituri GPL. In Romania, numarul masinilor echipate cu sisteme GPL a crescut considerabil in ultimii ani. In ciuda fiabilitatii acestor autoturisme, este indicat sa le pregatim in special inainte de venirea sezonului rece.

Efectul temperaturilor scazute asupra instalatiilor GPL

Indiferent cu ce tip de carburant ne confruntam, in timpul iernii, orice masina ne poate face o „surpriza”. Una din probleme este pornirea motorului, care trebuie efectuata corespunzator. In cazul instalatiilor GPL trebuie sa tii minte sa nu impovarezi masina cu activarea partii electrice (faruri, radio, incalzirea in scaune, etc.) inainte de pornirea motorului. Astfel, te vei asigura ca trecerea la alimentarea cu GPL va fi facuta fara probleme.

Masinile GPL si vremea rece

Mentine nivelul potrivit al benzinei din rezervor

Chiar daca in cea mai mare parte a timpului masina ta ruleaza pe GPL, trebuie sa existe intotdeauna o cantitate decenta de benzina in rezervor. In acest fel se asigura ungerea si racirea pompei de combustibil, iar pornirea vehiculului se va realiza fara evenimente neplacute.

Un nivel mai scazut al benzinei poate activa condensul vaporilor de apa din rezervor, iar fluxul de apa va ingreuna pornirea masinii si va duce la alte probleme. Acest aspect este valabil pentru masinile din generatiile mai vechi. In cazul masinilor din generatii mai recente, pornirea pe benzina este obligatorie.

Nu neglija bujiile

Posesorul unei masini cu sistem GPL trebuie sa aiba grija de conditia bujiilor inainte de venirea iernii. GPL le poate afecta putin mai mult decat benzina. Daca folosesti produse de calitate de la producatori recunoscuti nu este necesar sa iti faci griji cu privire la functionarea lor.

Daca un sistem GPL este instalat corespunzator, verificat cu regularitate si folosit conform indicatiilor, nu ar trebui sa existe probleme in timpul sezonului rece. Chiar daca te lovesti de temperaturi extrem de scazute, masina ta va continua sa consume economic comparativ cu vehicule care ruleaza pe benzina sau diesel.