Deteriorarea motorului este un aspect des discutat intre soferii care decid sa apeleze la instalatii GPL.

Deteriorarea motorului si sistemul GPL este un subiect la care multi proprietari de masini se gandesc atunci cand doresc sa apeleze la un service GPL pentru conversie. Exista posibilitatea ca un autoturism care ruleaza pe GPL sa aiba motorul afectat in timp? Aceasta intrebare trebuie dezbatuta in detalii si analizata cu atentie inainte de luarea oricarei viitoare decizii!

O cifra octanica ridicata previne combustia prematura a mixului intre aer si combustibil in cazul unui motor cu combustie interna. Daca este folosit un combustibil cu o cifra octanica scazuta, acesta poate afecta motorul! In cazul GPL-ului nu se poate vorbi despre asa ceva datorita cifrei octanice ridicate (peste 100). De fapt, valoarea octanica in cazul GPL este cu mult mai mare decat cea a benzinei de calitate superioara (premium).

GPL nu deterioreaza componentele motorului. Din pacate, acest lucru nu se aplica la combustibilii care contin etanol. deteriorarea motorului este un mit gplEtanolul poate deteriora componente din plastic sau cauciuc, componente care fac parte din sistemul de alimentare.

Motoarele care ruleaza pe GPL

In primul rand, aceasta categorie de autoturisme necesita mai putina intretinere. In afara costului redus al combustibilului, cheltuiala anuala in cazul unei masini pe GPL este mai scazuta.

GPL este in combustibil mai curat decat diesel sau benzina, iar longevitatea motorului si starea lui nu va fi afectata in mod negativ. Din contra, durata de viata a motorului unei masini pe GPL poate fi prelungita.

In timpul procesului de combustie interna, cantitatea de carbon emisa este cu mult redusa atunci cand vorbim de masinile cu sistem GPL. Bineinteles, comparatia este facuta intre GPL, diesel si benzina. Cantitatea reziduurilor interne acumulate de-a lungul timpului poate afecta buna functionare a motorului. Din fericire, in cazul autoturismelor pe GPL, aceasta cantitate este cu mult redusa, iar procesul de uzare a componentelor interne va fi incetinit. Durata de viata a componentelor unui motor care ruleaza pe GPL poate fi prelungita datorita utilizarii unui combustibil curat.

Bizigaz este service-ul de instalatii GPL Bucuresti ideal pentru cei care isi doresc instalarea unui sistem GPL in conditii de siguranta, cu garantie extinsa si nu in ultimul rand, cu posibilitatea platii in rate.