GPL pentru masini este in plina ascensiune! Este deja destul de evident faptul ca acest tip de combustibil ajuta la imbunatatirea calitatii aerului, in special in orasele aglomerate. 

GPL pentru masini este considerat in foarte multe tari cea mai buna si usoara alternative. Calitatea foarte proasta a aerului din marile orase ale Europei este una din cauzele deceselor premature ale populatiei. Emisiile generate de masini, tiruri si autobuze contribuie enorm la degradarea mediului inconjurator. De aceea, din ce in ce mai multi soferi incep sa recurga la serviciile de instalatii gpl pentru a avea la dispozitie o alterntiva mai „curata”.

Unde e vointa, este si o cale de rezolvare

Tarile mai dezvoltate din Europa au inceput deja sa interzica masinile mari de livrari care ruleaza pe diesel in special in centrul oraselor. Bineinteles ca o alternativa este necesara pentru ca magazinele, supermarketurile si prestatorii de servicii sa nu fie afectate in ceea ce priveste livrarea produselor necesare. In acest scenariu intervine GPL. Introducerea dubelor mici si mijlocii care au sisteme gpl instalate nu ar trebui sa fie o solutie complicata. O piata dezvoltata in acest sens usureaza acest tip de tranzitie fara a afecta in vreun fel furnizorii.

De ce in Marea Britanie se poate

Daca ar exista o problema in legatura cu achizitia unui vehicul care are GPL instalat din fabrica, reteaua de instalatii gpl pentru masini si poluareaservice-uri care asigura servicii de instalatii gpl este extrem de dezvoltata si indeparteaza cu usurinta acest mic obstacol. Unii instalatori ofera deja kituri gpl standardizate conform Euro 6. Datorita acestora sunt mentinute nivelurile emisiilor ale motoarelor Euro 6 care urmeaza a fi convertite. In schimb, banii dati pe combustibil sunt considerabil redusi. 

Comparand cu diesel, o camioneta alimentata cu GPL „se plateste singura” in mai putin de 5 ani la 25.000 km parcursi pe an. Acest aspect ar trebui sa fie de ajuns ca sa convinga proprietarii de afaceri mici sau detinatorii de flote. In plus, in viitor vor fi cu siguranta fortati de imprejurari daca diesel va fi interzis in totalitate in marile orase. 

In concluzie, indiferent daca cuiva ii place acest tip de alternativa (GPL) sau nu, oricum va fi fortat sa recurga la ea. Intrebarea este: de ce ar trebui sa nu ne convina GPL?