Instalatia GPL are nevoie de verificari periodice, iar fiecare sofer care detine un autoturism convertit la GPL ar trebui sa fie constient de acest aspect.

Instalatia GPL si intervalul de timp indicat pentru revizia acesteia

GPL este extrem de popular la nivel global, iar acest lucru se datoreaza unei liste lungi de beneficii printre care si costul foarte redus al carburantului folosit si impactul asupra mediului inconjurator. Din pacate, multi soferi uita de faptul ca vizita regulata la un service GPL este esentiala pentru o functionare eficienta si in deplina siguranta a sistemului GPL. Frecventa neecsara a acestor inspectii depinde foarte mult de tipul de instalatie GPL si de calitatea carburantului cu care alimentam rezervorul GPL. De asemenea, ar trebui sa luam in calcul si tipul de sistem GPL: instalatiile GPL clasice au nevoie de verificari odata la 25.000 km si instalatiile GPL moderne (cele secventiale) necesita inspectii la fiecare 15.000 km.

La ce sa ne asteptam de la o inspectie periodica a instalatiei GPL?

Cel mai important pas in timpul unei verificari periodice este schimbarea filtrului de gaz. In acelasi timp este necesara verificarea vaporizatorului si eliminarea oricaror impuritati. Serviciile profesionale de instalatii GPL asigura un diagnostic Instalatia GPL si injectoarele gpldetaliat si cuprinzator al sistemului GPL. Costul unei revizii periodice a sistemului GPL este considerabil mai mic decat reparatiile ulterioare sau decat inlocuirea anumitor componente.

Puritatea gazului folosit conteaza!

Instalatiile gpl moderne tind sa fie mai sensibile la puritatea gazului folosit. Ar trebui sa luam in considerare faptul ca prea multe reziduuri si factori contaminanti pot cauza necesitatea schimbarii injectoarelor gpl. Costul unei astfel de achizitii este destul de piperat, deci ar trebui sa ne gandim serios la beneficiile unei inspectii periodice.

In concluzie…

Mixul de combustibil folosit in alimentarea GPL este foarte important! Un mix GPL de calitate slaba poate dauna bunei functionari a motorului, consumul de gaz va fi foarte ridicat si emisiile poluante vor fi, de asemenea, crescute.

Folosirea unui combustibil GPL de calitate proasta poate duce la defectiuni grave si costisitoare. Supraincalzirea motorului si deteriorarea acestuia este foarte posibila in urma unei arderi mai lente.

Cu toate beneficiile aduse de instalatia GPL nu putem uita de inspectiile periodice. Ele ne ajuta sa economisim bani si ne feresc de eventuale problem care pot aparea de-a lungul timpului.