A 5-a generatie a sistemelor gpl permite atat injectia gazului lichid in galeria de admisie, cat si injectia gazelor direct in camerele de combustie prin injectori de benzina adecvati.

A 5-a generatie a sistemelor gpl si avantajele acesteia

A 5-a generatie a sistemelor gpl nu va cauza absolut nicio problema de pierdere a puterii masinii daca ati apelat la un service de instalatii gpl profesional. Daca sistemul gpl este corect instalat si ajustat pe autovehicul, cu siguranta nu veti intampina probleme de acest gen. Aceasta generatie este caracterizata mai ales prin insensibilitatea pe care o are fata de factorii atmosferici. Controlul motorului este detinut in totalitate de motorul original pe benzina. Un alt aspect important este faptul ca aceasta generatie de sisteme gpl nu trebuie sa se integreze in sistemul de racire a motorului.

Dezavantajele sistemelor gpl care apartin de a 5-a generatie

Cu toate ca are numeroase avantaje, a cincea generatie a sistemelor gpl prezinta si cateva dezavantaje. Cel mai dificil element al instalatiei este pompa de gaz lichid care este situata in cilindru. Filtrul de gaz se afla in spatele acestuia, in carcasa speciala a supapei rezervorului. Mai exact, acest lucru inseamna ca toate impuritatile din combustibil vor curge prin aceasta pompa cauzand astfel incetinirea ei. Din fericire, s-a gasit o rezolvare intr-un timp destul de scurt, cu ajutorul unei pompe cu palete care are integrat un cartus cu filtru.

Generatia a 5-a de instalatii gpl

Comparatia cu sistemele gpl din generatia a 4-a

Cea mai mare diferenta, fata de generatiile anterioare, pe care o putem observa este modul in care gazul este furnizat la supapele de admisie ale motorului. In instalatiile GPL din a 5-a generatie gazul este injectat nu intr-o forma volatila si intr-o forma lichida. In generatiile din urma, gazul se muta intotdeauna din rezervor direct la reductorul de presiune sub propria presiune din rezervor.

In sezonul rece, la temperaturile foarte joase, presiunea este atat de mica incat gazul s-ar putea sa nu mai ajunga la motor. Generatia a 5-a de instalatii gpl este ideala in rezolvarea acestei probleme. O diferenta semnificativa este lipsa evaporatorului. In cazul acestei generatii de sisteme gpl nu mai este necesara utilizarea unui dispozitiv suplimentar care are rolul de a converti gazul lichid intr-un gaz volatil. In sistemele gpl din generatia a 5-a, gazul va ajunge la motor doar sub forma lichida.