Sistemele gpl din a 4-a generatie sunt printre cele mai folosite tipuri de sisteme de alimentare cu gpl.

Sistemele gpl din a 4-a generatie sunt de obicei mai scumpe decat generatiile din urma. Cu toate astea, investitia merita pe termen lung si este cu siguranta benefica si pentru motorul masinii, daca apelati la profesionisti de incredere in instalatii gpl.

Sistemul secvential

Cea mai distinctiva trasatura a instalatiilor gpl din generatia a 4-a (instalatii secventiale) este provenita din instalatiile de a 3-a generatie si este, bineinteles, utilizarea a cat mai multe injectoare de gaz tinand cont si de cilindri motorului. Injectoarele de gaz sunt montate direct in galeria de admisie. Momentul de deschidere a injectorului si timpul de functionare identic cu alimentarea benzinei este determinat pentru fiecare cilindru in parte.

Instalatiile gpl din a 4-a generatie nu au nevoie de emulatori deoarece calculatorul motorului este responsabil pentru dozarea precisa a gazelor printr-o unitate speciala de instalare gpl. Intregul proces de dozare este responsabil de o banda separata de injector de gaz care are senzori de presiune speciali, dar si senzori de temperatura a gazului.Sisteme gpl a 4-a generatie

Interventia profesionala

Pentru ca generatoarele de gaz din a 4-a generatie sa functioneze in parametri normali, este necesara atat asamblarea profesionala cat si ajustarea corespunzatoare a intregii instalatii gpl. Sistemul de injectie necesita combustibil cu cea mai mare puritate pentru a functiona fara probleme. De aceea, sistemele gpl din a 4-a generatie au in componenta lor filtre de gaz special realizate pentru sistemul de injectie. Pentru orice tip de interventie se recomanda apelarea la centre de instalatii gpl autorizate.

Cui ii este adresat sistemul secvential?

Sistemele secventiale sunt adresate, in general, motoarelor moderne care ruleaza pe benzina si care contin injectie multipla de combustibil. Sistemele gpl din aceasta generatie sunt mai sigure pentru motorul masinii si elimina in totalitate riscul retragerii flacarii.

Este important sa amintim faptul ca sistemele gpl din generatia a 4-a aduc mai multa siguranta decat generatiile din urma si in plus, sunt mai economice. Probabil din aceasta cauza, foarte multi soferi aleg sa le instaleze pe masinile lor.

Articolul prezentat mai sus este realizat in scop informativ, iar pentru mai multe informatii va rugam sa ne contactati la numarul de telefon afisat pe site-ul nostru.