Gazele de esapament diesel sunt cancerigene, iar acest aspect a fost facut public inca din 2012.

Gazele de esapament produse de masinile cu motoare diesel sunt considerate extrem de periculoase si au fost catalogate in anul 2012 drept unul din factorii cancerigeni, de catre Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului.

„V-ati expune familia riscului de a face cancer?” Este intrebarea pe care ar trebui sa si-o puna fiecare proprietar de autoturism diesel. Bineinteles ca raspunsul ar fi un NU categoric. Cu toate astea, multi oameni achizitioneaza masini sau SUV-uri care ruleaza pe diesel, cel mai probabil in necunostinta de cauza. Agentia Internationala pentru Cercetarea Cancerului a clasificat gazele de esapament diesel in cancerigenele de grupa 1. In aceeasi grupa se afla fumatul, azbestul si alte substante nocive. Mai mult decat atat, expertii au confirmat ca fumatul „la mana a doua” este mai putin periculos decat gazul de esapament diesel. Acest tip de gaz contine dioxid de carbon, monoxid de carbon, oxidul nitric, dioxidul de azot, oxizii de sulf si hidrocarburile.

Funinginea contine particule fine din carbon, compusi metalici si materiale organice. Acestea intra adanc in plamanii nostri si pot declansa atacuri de astm, bronsita, emfizem, boli de inima si cancer.

Gazele de esapament diesel sunt cancerigene

De ce ai cumpara un autoturism diesel?

Luand in considerare informatiile de mai sus, ar trebui sa va ingrijorati daca sunteti posesorul unei masini diesel sau doriti achizitionarea unui astfel de vehicul. In general, masinile pe benzina le depasesc pe cele diesel. In ciuda acestui fapt, de ce oamenii prefera masinile diesel? Motivul cel mai probabil este economisirea cu costurile carburantului. Daca analizam mai atent, vom descoperi ca pe o perioada de 5-10 ani diferenta de bani cheltuita pe carburanti nu este atat de mare, mai ales daca masina nu este folosita pentru drumuri extrem de lungi.

GPL si masinile hibride

Masinile cu instalatii GPL si cele hibride asigura o economie de combustibil mai buna. Este si motivul principal pentru care industria de taxiuri s-a focusat atat de timpuriu pe sistemele GPL. Aceste doua alternative produc mai putin emisii, iar emisiile produse nu sunt cancerigene. Chiar daca piata masinilor hibride este relativ limitata, aproape orice masina poate fi convertita la GPL. Atunci cand este combinat cu un motor cu 4 cilindri intr-o masina mai mica, GPL devine si mai economic. Un alt plus poate fi prelungirea vietii motorului, datorita puritatii autogazului.

GPL Hibrid

Putem spune ca este ce e mai bun din ambele lumi! Masinile Toyota Hybrid sunt printre cele mai economice masini de pe piata. De curand, au fost convertite la GPL. Combinarea sistemului GPL de ultima generatie cu Camry Hybrid, a rezutat intr-un Hibrid GPL cu adevarat revolutionar. Acesta este un vehicul ultra eficient cu trei combustibili.