Supapa de alimentare GPL face parte din componentele GPL pe care soferii le doresc montate in locuri cat mai ascunse.

Pentru supapa de alimentare exista mai multe modalitati de montare pentru a evita ingreunarea procesului de realimentare. Unii prefera montarea supapelor in bara de protectie, pe cand altii doresc supapa de alimentare cu GPL instalata sub clapeta de umplere a benzinei.

Supapa de alimentare cu GPL suspendata pe un suport special sub bara de protectie a fost destul de populara in Polonia. Fiind foarte accesibila din punctul de vedere al realimentarii, aceasta optiune era destul de instestetica si totodata cauza mici daune masinii (din cauza locului in care era situata). Supapa este montata destul de rapid, nu este invaziva pentru autoturism si poate fi montata practic oriunde sub bara de protectie.Componente instalatii gpl si supapa de alimentare

Supapa de alimentare cu GPL montata in bara de protectie este o solutie practica sustinuta si de motive functionale. Fiind incorporata in partea de jos a barei de protectie, este usor de montat si foarte accesibila pentru sofer. Dezavantajele acestei modalitati de instalare a supapei de alimentare sunt expunerea supapei in cazul barelor de protectie care nu sunt de culoare neagra deoarece carcasa si dopurile de umplere sunt de culoare neagra. Unii soferi prefera vopsirea acestora in functie de culoarea autoturismului, dar din pacate vopseaua se poate deteriora cu timpul din cauza zgarieturilor.

Supapa poate fi instalata sub clapeta de umplere a benzinei, dar din pacate nu este posibila pentru toate masinile din cauza lipsei spatiului. In acest caz, pot fi montate supape speciale prin folosirea unui adaptor. Aceasta metoda este accesibila pentru utilizatori deoarece clapeta de umplere a benzinei este situata, de obicei, in partea superioara a masinii. Aceasta varianta este complexa si destul de dificil de realizat, mai ales in cazul autoturismelor in care nu se poate realiza ventilatia.

Montarea supapei in aripa din spate a masinii este cel mai des folosita in cazul autoturismelor care provin din Olanda. Acest tip de instalatie necesita plasarea valvei in componenta de otel a masinii si este introdusa linia de gaz care are legatura cu rezervorul. La fel ca supapele montate sub clapeta de alimentare a benzinei, in autoturism trebuie sa se realizeze procesul de ventilatie.

In cazul serviciilor de instalatii GPL s-au inventat tot felul de locuri ingenioase in care supapa de alimentare GPL sa poata fi montata. Unii prefera ca supapa de fie instalata in zona carligului de remorcare sau chiar sub placuta de inmatriculare.