Intretinerea unui vehicul pe GPL nu este mai dificila in comparatie cu cea a unuia care ruleaza pe benzina.

Intretinerea unui vehicul pe GPL este, in unele cazuri, mai usor de realizat. Masinile care au instalatii GPL nu ar trebui sa dea motive de ingrijorare, in special atunci când sunt duse pentru revizii auto sau o simpla verificare de rutina.

Frica de necunoscut nu este justificata

Autogazul este prezent pe piata de foarte mult timp si mai mult de 27 de milioane de autovehicule din intreaga lume ruleaza pe acest carburant eco. GPL este folosit inclusiv pentru autobuzele scolare, TIR-uri, utilitare, camioane si multe altele. Pentru foarte mult timp, costul carburantului diesel a fost aproximativ dublu fata de autogaz. In acelasi timp, este o sursa economica de energie folosita pentru uz casnic.

Afla diferentele de intretinere

In ziua de azi, vehiculele care ruleaza pe diesel sunt mult mai curate in comparatie cu anii trecuti. Din pacate, acest aspect aparent pozitiv este umbrit de costurile ridicate in ceea ce priveste intretinerea. Comparand cu vehiculele de mare tonaj care sunt alimentate cu diesel, cele pe GPL polueaza mult mai putin. Sunt cateva diferente care trebuie luate in considerare. Cand conductele de combustibil alimentat cu GPL sunt depresurizate, trebuie urmate indicatiile producatorului. De obicei, conductele de combustibil mentin presiunea dupa ce sunt oprite.

intretinerea unui vehicul pe GPL

Respectarea indicatiilor producatorului

Ca orice alt vehicul, trebuie respectate indicatiile producatorului atunci când ne referim la intretinerea periodica.Este necesara respectarea intervalelor de schimbare a uleiului. Chiar daca uleiul pare curat (datorita procesului de ardere a autgazului) el tot trebuie schimbat. GPL are rolul de a mentine motorul curat pentru o perioada mai indelungata. In ciuda acestui aspect, sunt necesari anumiti aditivi protectori prezenti in uleiul pentru motor, care se uzeaza in timp. Asigura-te ca nivelul uleiului este intotdeauna la nivelul adecvat, iar filtrele de combustibil sunt schimbate la aproximativ 80 000 km. Intretinerea periodica de baza a vehiculului nu trebuie neglijata. Verificarea si/sau schimbarea bujiilor, filtrelor de aer, bateriei, etc. trebuie realizata la intervalele indicate, exact cum ai proceda cu vehiculele care ruleaza pe benzina sau diesel. Daca ai nelamuriri in legatura cu orice problema legata de instalatia GPL sau sistemul GPL in general, nu ezita sa contactezi echipa care s-a ocupat de instalarea acestuia. In schimb, daca probleme sunt legate exclusiv de masina, contacteaza producatorul.