Rezervorul GPL este un subiect care da de gandit multor soferi atunci isi doresc sa recurga la conversia masinii lor pe sistemul GPL.

Probabil multi soferi se gandesc la faptul ca rezervorul GPL poate fi periculos pentru autoturismul lor mai ales din cauza faptului ca atunci cand se gandesc la gaz asociaza acest cuvant cu explozii sau pur si simplu ceva periculos. Rezervorul GPL si siguranta

Pentru inceput, echipa de instalatii GPL Bizigaz doreste sa asigure toti utilizatorii sau potentialii utilizatori ca sistemele moderne GPL din ziua de azi sunt foarte sigure in timpul functionarii. Chiar si atunci cand are loc un accident de masina, soferul nu ar trebui sa se ingrijoreze ca ceva rau s-ar putea intampla din cauza gazului. Testele profesionale de impact si de incendiu au demonstrat faptul ca rezervorul GPL, montat pe linii de siguranta, poate fi chiar mai sigur decat rezervorul conventional (cel de benzina). Putem adauga si faptul ca rezervoarele GPL sunt capabile sa reziste unui impact mai puternic, datorita materialului mult mai gros pentru mentinerea gazului sub presiune mare. Un alt aspect pozitiv este reprezentat de strictetea cu care rezervorul GPL este testat, spre deosebire de sistemele de benzina care sunt testate mult mai usor si din aceasta cauza pot fi mult mai predispuse la scurgeri.

Sistemele GPL dispun de un sistem special de protectie care are rolul de a impiedica scurgerile in cazul unui accident. Supapa de siguranta care are rolul sa elibereze treptat continutul, este in componenta tuturor rezervoarelor GPL. Daca presiunea din rezervor este la un nivel periculos de mare, valva va fi impinsa.

Prin urmare, atunci cand ne gandim la siguranta rezervoarelor GPL, trebuie sa stim ca riscul in timpul utilizarii sistemului GPL este cu mult mai mic decat riscul la care suntem supusi atunci cand folosim sistemele conventionale, fie de benzina sau diesel.