Sistemul gpl, corespunzator intretinut, nu ar trebui sa produca niciun fel de probleme in timpul iernii.

Sistemul gpl al unei masini trebuie verificat inca de la venirea primului inghet. Astfel, nu te vei mai ingrijora cu privire la pornirea autoturismului in diminetile foarte reci.

Primele componente care ar trebui verificate si eventual inlocuite, sunt insertiile de umplere ale filtrelor pentru starea lichida si gazoasa. Primul filtru are rolul de a retine contaminantii solizi si este gasit in toate sistemele gpl, in timp ce al doilea este destinat contaminantilor uleiosi. Sistemul de combustibil este protejat atunci cand inlocuirea filtrelor este efectuata conform indicatiilor. Contamina

Sistemul gpl sub autoturism

ntii uleiosi se solidifica in timpul sezonului rece si pot cauza probleme injectorului si reductoarelor, care ar putea necesita demontarea si curatarea lor. Reductoarele folosite in sistemele gpl din prima si a doua generatie contin dopuri de scurgere. Aceste dopuri permit scurgerea uleiului greu care s-a depus in interior. In cazul in care depunerile uleioase ating un nivel ridicat, acestea pot afecta abilitatea reductorului de a functiona la nivel optim in special la temperaturi negative.

Circuitul electric al sistemului gpl este sustinut de valvele electromagnetice care raman deschise deschise datorita tensiunii asigurate de sistemul electric al autoturismului. Prin urmare, buna functionare a sistemului de cablaj si a conectorilor este extrem de importanta. Acest aspect nu trebuie neglijat, mai ales iarna, deoarece pot aparea probleme de contact. De asemenea, firele trebuie verificate in caz de rupere sau uzura excesiva. Problemele aparute la nivelul conectorilor sau problemele de contact ale acestora pot cauza deficit de tensiune la nivelul electrovalvelor. Din fericire, sistemele gpl de ultima generatie asigura o rezistenta mai mare in conditii de inghet, iar problemele de contact nu mai sunt atat de frecvente.

Atunci cand apelam la serviciile de instalatii GPL pentru convertirea autoturismului, presupune perforarea caroseriei in anumite locuri. Astfel se pot fixa componentele sistemului gpl si se poate realiza sistemul de ventilare. Gaurile suplimentare care nu sunt folosite trebuie verificate si protejate impotriva ruginei care ar putea sa apara in timpul iernii din cauza solutiilor saline folosite pe drumurile publice in caz de ninsoare. Nici liniile de combustibil nu trebuie neglijate, deoarece daca nu sunt fixate bine, se pot rupe. Toate componentele sistemului gpl care se afla sunt masina, sunt expuse contactului cu zapada si noroiul, in concluzie trebuie verificate regulat.

O verificare amanuntita a sistemului gpl inainte de venirea iernii, asigura functionarea corecta a intregului sistem gpl. Este important de retinut faptul ca inlocuirea filtrelor conform indicatiilor, poate fi vitala in protectia sinei injectorului, dar si a reductorului.