Mirosul de gaz in masina poate fi un motiv de panica si ingrijorare pentru majoritatea soferilor.

Mirosul de gaz din interiorul masinii este un scenariu destul de rar in cazul sistemelor GPL. Instalatiile GPL sunt sigure si ermetice, asadar niciun sofer nu ar trebui sa simta acel miros daca sistemul este instalat corect. Daca totusi se simte un miros de gaz, este indicata prezentarea la un service de instalatii gpl cat mai repede cu putinta.

Care este principala cauza a acestei probleme?

Gazul folosit drept carburant pentru masini are un miros foarte puternic si iritant. Chiar si cea mai mica cantitate de gaz din interiorul masinii este rapid perceptibila. Aparitia mirosului poate fi din cauza unei scurgeri in instalatie sau in sistemul de evacuare. In instalatiile GPL mai vechi gazul este de cele mai multe ori extras din sistemul de alimentare (cu scurgeri) sau prin carcasa filtrului cabinei. GPL sau CNG pot intra in interiorul masinii prin prizele de aer, astfel mirosul va fi depistat imediat.

Mirosul de gaz in interiorul masinii

Reparatia – cat ma costa?

In functie de cauza problemei pot varia si costurile finale. Costurile sunt estimate individual si depind de complexitatea reparatiei. Reparatia la un service GPL profesional incepe prin clasica verificare a etansitatii, care in general nu costa foarte mult. Trebuie mentionat faptul ca in anumite instalatii gpl costurile repararii scurgerilor pot fi destul de mari deoarece problema poate fi mult mai complicata.

Sistemul de evacuare – coroziunea

Daca functionarea motorului este zgomotoasa, se simte mirosul de gaz in interiorul masinii, iar cand rotatia se schimba, sistemul de evacuare intra in rezonanta, este un semn clar de coroziune la nivelul sistemului de evacuare. Datorita arderii de GPL sau CNG sunt mai multi vapori de apa decat in cazul arderii benzinei, astfel sistemul de evacuare se corodeaza mai repede, intr-un mod neobisnuit. Din fericire, colectoarele de evacuare nu au un pret ridicat si va fi destul de usor sa scapam de aceasta problema.

Coroziunea caroseriei

De obicei, coroziunea are loc in zonele in care instalatorul gpl a intervenit anterior. Sub suruburile care ataseaza cablurile si conductele de gaz la caroserie sau in jurul umplerii cu gaz, pot aparea decalaje din cauza carora gazul isi va face loc in interiorul masinii. Din nefericire, instalatia sistemului gpl are nevoie de forarea anumitor gauri in caroserie pentru fixarea componentelor. Gaurile pot fi securizate prin metode simple cum ar fi invelisurile speciale cu aerosoli, care din pacate nu isi duc misiunea la bun sfarsit. Pentru a scapa de mirosul de gaz este suficienta curatarea amanuntita a zonelor afectate si prezervarea lor. Din pacate, in multe cazuri anumite componente trebuie mutate intr-un loc diferit.

Articolele de pe acest site sunt realizate in scop informativ si nu inlocuiesc vizita la un service GPL profesional. Daca aveti probleme, contactati-ne la numarul afisat pe site sau vizitati-ne la adresa mentionata pe site.